Skolens historie

Arkitekterne bag bygningsdesignet af Møllegårdsskolen var Jørn Nielsen og Halldor Gunløgsson. Den første indvielse af Møllegårdsskolen, med plads til 600 elever, fandt sted tilbage i 1953. Skolen var endnu ikke færdigbygget, men grundet den store overbelastning på byens folkeskoler, blev Møllegårdskolen åbnet for at tage imod elever fra de belastede skoler. I 1955 blev skolens sidste bygningsfløj færdigbygget, og Møllegårdsskolen blev indviet af Kong Frederik IX og Dronning Ingrid. Møllegårdsskolen kunne på det tidspunkt rumme op til 1500 elever.
 
I 1991 blev skolens navn ændret til Nymarkskolen. Der er flere teorier bag navneændringen, men det eneste faktuelle, man kan sige om dette, er, at henholdsvis Vestre Skole og Møllegårdsskolen blev slået sammen, og dermed fik skolen navnet Nymarkskolen.
 
Opførelsen af Vestre Skole startede i 1913. To år senere den 6. januar 1915, blev Vestre Skole indviet. Vestre Skole nåede at blive byens ældste kommunale skole. Seksoghalvfjerds år senere blev Vestre Skole fusioneret med daværende Møllegårdsskolen, som i dag går under navnet Nymarkskolen.  
 
I 2012 blev Nymarkskolen atter udvidet, da beslutningen om at lukke Vestermose Skole, samt flere andre skoler i Slagelse, blev en realitet. Som følge heraf fik de resterende folkeskoler i området til opgave at tage imod elever fra de forskellige nedlagte skoler. I denne forbindelse besluttede man, at elever fra Vestermose Skole skulle flyttes ind på Nymarkskolen.
 
Den nuværende skole Nymarkskolen huser derfor tre forskellige skoler: Møllegårdsskolen, Vestre Skole og Vestermose Skole.
 
Selv med de forskellige udvidelser og forandringer gennem tiden har Nymarkskolen altid formået at bevare dens oprindelige kvalitet og styrke. Vigtigheden af at værne om skolen, og det fællesskab som følger heraf, har altid været prioriteret højt.
 
I 2013 fik Nymarkskolen et nyt logo, der viser skolens fokus på læring og trivsel.
Alle skolens elever sang i skolegården, da logoet blev introduceret:
Siden er sidst opdateret 29. november 2022