Kåring af Nymarkskolen

Danmarks bedste idrætsskole

Nymarkskolen er kåret til Danmarks bedste idrætsskole

Vi har i dag torsdag den 1/12-22 fået overrakt prisen som Danmarks bedste Idrætsskole. Det fandt sted på RE:MOVE 2022 Idræts konference, som blev afholdt af VIA University College i Aarhus.

Prisen er givet med følgende begrundelse:

”Prisen gives til Nymarkskolen i Slagelse, som inddrager og anvender idræt og bevægelse som både mål og middel for alle elever på skolen.

Skolen er et forbillede, der har en vedholdende idræts- og bevægelsesmæssige indsats, og som tør igangsætte initiativer, der bryder med normerne i skoleverdenen. Skolen er karakteriseret ved at vende sig både ind mod egen matrikel og ud mod verden. Dels har alle elever 4-6 idrætstimer om ugen, og skolen arbejder løbende med at integrere bevægelse i den faglige undervisning.

Går man rundt på skolen, ser man derfor et bevægelsesmiljø, som fremmer elevers legende relationer. Dels tænker skolen i et 0-18 års perspektiv og samarbejder derfor både med omkringliggende daginstitutionerne, foreninger og idrætsorganisationer.

Skolen er således synlig i de kommunale indsatser. Det brede netværk omfatter desuden videregående uddannelser og deltagelse i diverse forskningsprojekter. Herigennem beriger skolen det faglige felt med praksiserfaringer og pædagogisk indsigt, som udvider mulighederne for idræt og bevægelse i skolen. Den stærke idræts- og bevægelsespædagogiske indsats på skolen bærer frugt, og eleverne på skolen mærker et både fagligt, trivsels- og sundhedsmæssigt løft.”

Du kan læse mere om os som Idrætsskole.