Den Lærende Elev og læringssamtaler

Jeg ved det, jeg er på vej, jeg gør det

Den Lærende Elev

På Nymarkskolen arbejder vi målrettet med Den Lærende Elev, hvor alle elever gennem tydelige mål bliver "trænet" i at sætte mål, nå dem og gå videre til nye mål. Det handler med andre om at blive bevidst om ens faglige og personlige udvikling på en måde, så man får lyst til at gå videre - til et nyt niveau. På Nymarkskolen er det derfor både sjovt, motiverende og lærerigt at være Den Lærende Elev.

Den Lærende Elev står aldrig alene med ansvaret for at udvikle sig. Tværtimod. Vi har nemlig udviklet et univers, så man får støtte og bliver motiveret til igen og igen at bevæge sig fra ét niveau til det næste. Netop det med at bevæge sig fra niveau til niveau kender mange fra fantasiuniverser og spil, hvor figurer udvikler sig. Sådan er det også på Nymarkskolen. Hver dag motiverer AiNo, Aigo og Aido sammen med skolens lærere til, at Den Lærende Elev udvikler sig fra et niveau til det næste. Fra: "Jeg ved det" til "Jeg er på vej" til "Jeg gør det".

Alle, som kommer på Nymarkskolen vil lære AiNo, AiGo og AiDo at kende. Man vil møde dem på skolens facader, på gange, i klasseværelser, til forældremøder, læringssamtaler og i timerne. Den Lærende Elev får sit helt eget pas, hvor han eller hun kan sætte personlige mål, få støtte til at nå dem og lyst til at sætte nye mål. I indskolingen og mellemtrinnet får man også udviklingskort, man kan bytte - helt som vi kender det fra andre figurer, der udvikler sig.

AiNo, AiGo og AiDo - tag godt imod dem. De er Den Lærende Elevs støtte og guide til at udvikle sig fagligt og personligt. 

Læringssamtaler

På Nymarkskolen afholder vi hvert år to læringssamtaler for hver elev.

Målet med samtalerne er:
- at skabe sammenhæng mellem læring og skolehjemsamtalen
- at eleverne inddrages aktivt i samtalerne
- at have overblik over, hvilke fag der er omfattet af samtalerne
- at alle elever skal have lærings- og trivselsmål

Beskrivelse:
Vi har fokus på elevens læring, hver samtale begynder med, at eleven præsenterer læring fra fagene, hvorefter der er en samtale om læring og kommende mål. Samtalerne foregår mellem faglærer, elev og forældre.

Læs journalist Trine Aares artikel om læringssamtalerne.

Læringssamtalen er en gave (pdf - nyt vindue)

 

Siden er sidst opdateret 19. juli 2018